Maak van bezoekers klanten. Tien praktijkvoorbeelden.

Conversie-klikpad-zoekplaatje_Brandon_Lopez_unsplash

Photo by Brandon Lopez on Unsplash. Help je jouw bezoekers naar het gewenste doel?

Waarschijnlijk is het niet iets wat je dagelijks bezig houdt, maar er zijn veel details in de manier waarop je je website en webpagina's presenteert die een enorm verschil maken voor het gewenste resultaat in de transacties met je publiek of de verkoop. Hieronder vind je tien tips voor visuele en tekstuele verbeteringen die je kunt aanbrengen op jouw website om te zorgen voor een betere "conversie". Het zijn voorbeelden van echte websites waarbij met zogenaamde A/B-tests is onderzocht welke versie van de pagina een hogere conversie bereikt. Conversie is de marketingterm die aangeeft dat het bezoek op jouw website wordt omgezet (geconverteerd) naar een vooraf ingesteld doel. Een conversiedoel is bijvoorbeeld of een bezoeker belt of mailt, of dat een bezoeker zich inschrijft voor een nieuwsbrief, of een volger wordt op sociale media, zich registreert voor een e-book, enz.

De hier besproken voorbeelden hebben aanzienlijk betere resultaten opgeleverd voor zowel webshops als websites, maar zullen mogelijk niet altijd perfect passen bij jouw situatie. De volgorde van de voorbeelden is willekeurig, er wordt geen prioritieit mee aangegeven. Ongetwijfeld zitter er eyeopeners bij waarmee je direct je voordeel kunt doen. Als je hulp wilt bij het realiseren van zulke veranderingen, neem dan even contact op!

 

1- Voeg een korting toe in de paginatitel

AB test korting in titel

In deze webshop van wijnhandel thecorkscrew.com werd een conversie van 12,5% gemeten van de bezoekers die pagina A bekeken. Maar toevoeging van de korting ("special offer") in de titel en een duidelijke actieprijs-sticker (zie versie B) verhoogde de conversie naar 31%

2- Gebruik foto's van mensen

In het onderstaande voorbeeld werd het verschil gemeten tussen een pagina met hoofdzakelijk tekst en een pagina met Jocelyn als beeldbepalende factor. De conversie steeg met maar liefst 102%. Het bedrijf deed ook tests met foto's van andere personen. Zo haalde "Michael" de hoogste conversiecijfers. Klik op "Lees meer" knop hieronder om verder te lezen en de verschillen tussen de personen te zien.

 

AB test met persoon

Lees meer: Maak van bezoekers klanten. Tien praktijkvoorbeelden.

SEA en SEO: snel duurzaam

raka rachgo unsplash 875

Photo by Raka Rachgo on Unsplash

SEA staat voor Search Engine Advertising (in dit geval Google Ads) en SEO voor Search Engine Optimization. Twee verschillende marketingmethoden om de aandacht op je bedrijf of organisatie te vestigen. Een beetje kort door de bocht zou je SEA kunnen vergelijken met een schoen om te sprinten: je zet een advertentie en je krijgt extra bezoek op je website. Beschik je over een fors budget dat kun je op deze manier heel wat bezoek naar je website halen. Bij SEO moet je echt wat meer geduld hebben. Vergelijk dit met een sportschoen voor de langere afstanden of duurloop.

Meer bezoek op je website

Google Ads (voorheen Adwords) zal vaak een prima methode zijn om de aandacht voor je bedrijf een forse impuls te geven. Ik zoek voor klanten naar de balans tussen de hoeveelheid gekochte bezoekers enerzijds en de resultaten anderzijds, waarbij ik zo snel mogelijk de eigen kracht versterk door de content-component (SEO) te verbeteren. In Google Analytics kun je via het Acquisitie-overzicht prachtig zien hoe “sterk” je bent en of je vorderingen hebt geboekt. Het Acquisitie-overzicht hierna toont de mix van wervingskanalen die bezoekers naar je website brengen:

  • betaald bezoek, (dus via SEA, Google Ads)
  • organisch bezoek (via SEO, dus goed vindbaar zijn in de zoekresultaten van Google)
  • de bezoekers vanuit sociale media
  • bezoek via verwijzende bronnen
  • directe bezoekers die de domeinnaam van je website kennen

Lees meer: SEA en SEO: snel duurzaam

Eigenaar van een goudmijn, maar je had geen idee?

sigmund unsplash 850

Photo by Sigmund on Unsplash

Het valt me op dat opdrachtgevers soms geen idee hebben dat ze eigenaar van een goudmijn zijn. Ik heb drie potentiële goudmijntjes voor je geselecteerd, misschien ben je rijker dan je dacht :-)

1 - Blogartikelen

Ik ken een ondernemer die al jarenlang de leukste blogartikelen schrijft. Nadat hij ze eenmaal heeft gepubliceerd op zijn site is het voor zijn gevoel niks maar waard. Zoiets als “oud nieuws” of “wie leest nou de krant van gisteren?” Nou, in zijn geval ligt dat een echt anders. Het zijn namelijk geen krantenartikelen over de actualiteit, bekende Nederlanders of financieel nieuws, maar over zijn kennis en hoe hij dat toepast in zijn diensten voor klanten. Hartstikke waardevol voor een breed publiek in zijn markt en zeker voor elke aanstaande nieuwe klant. Deze schat aan content kan mooi ingepland worden in de content kalender van mijn sociale media dashboard en een enorme boost geven in het bezoek op zijn website.

Lees meer: Eigenaar van een goudmijn, maar je had geen idee?

Content marketing in 10 stappen

dashboard sociale mediaElke betalende klant van ons sociale media dashboard ontvangt een stappeninstructie hoe deze software kan worden ingezet voor de content marketing en sociale media van uw bedrijf of organisatie. Het is een praktische handleiding die u precies vertelt hoe u te werk kunt gaan met de software. U bent up-and-running in een paar tellen.

Jaap Molenaar, voorzitter van de Bijenstichting, noemt het "een prachtig systeem". De Bijenstichting staat inmiddels op de kaart met thema's als bijensterfte en biodiversiteit.

Neem even contact op  voor een account op het dashboard ontdek in twee weken wat de software voor u kan betekenen, zonder kosten! U zit nergens aan vast, na 2 weken overleggen we of de software aan uw verwachtingen voldoet.

Content voor duurzame installatiebranche

windmolen Photo credit: https://unsplash.com/photos/TKa22gqDgfw

Bent u actief in de (duurzame) installatiebranche maar nog niet zo actief met uw marketing? Als aanbieder met focus op duurzaamheid en een positieve impact doen we dat graag voor u! Om inspirerende content te vinden voor uw communicatie scannen we de sociale media en de nieuwsberichten met speciale software. Vervolgens maken we een “bruggetje” tussen het nieuws en uw bedrijf. Content Marketing heet dat. Kijk eens wat een inspirerende berichten we vonden voor uw branche (In een paar seconden, echt. Ons dashboard is super!)

Lees meer: Content voor duurzame installatiebranche