Zoekwoorden-onderzoek vormt een van de belangrijkste pijlers in je marketing en communicatie. Ik voer dit graag voor je uit met behulp van de Google Keyword Planner en Google Ads. Als je een zoekwoorden-onderzoek bestelt, kom ik bij je op bezoek voor een inventarisatie en toelichting op het belang van zoekwoorden in de sales funnel. Daarna richten we een kleine Google Ads campagne in zodat je direct extra bezoek krijgt op je website. Het budget voor je Ads-campagne bepaal je zelf: vanaf ongeveer € 75,- kun je vaak al wel een korte campagne inrichten (dit is dus niet bij de prijs inbegrepen). Daarna evalueren we de resultaten. Met het resultaat kun je direct aan de slag en je communicatie direct verbeteren!

Negen voordelen van zoekwoorden-onderzoek i.c.m. Google Ads

De onderstaande opsomming laat je in een oogsopslag zien dat er alleen maar winst is te halen uit een zoekwoorden-onderzoek.

Betere mindset

Zoekwoorden-onderzoek helpt je te focussen op de problemen van je toekomstige klanten. Als jouw prospects antwoorden zoeken, tikken ze vragen in Google om hen te hlpen de beste oplossing voor hun problemen te vinden. Google toont de websites die deze vragen het beste beantwoorden (althans voor zover Google dat met zijn algoritme kan beoordelen).

Betere vindbaarheid / SEO

Zoekwoorden vormen een cruciaal onderdeel van de content die Google en andere zoekmachines indexeren. Hiermee wordt bepaald wat je aanbod is, wat in jouw verhaal belangirjk is en welk gewicht jij als aanbieder in de schaal legt ten opzichte van andere aanbieders. Zoekwoorden moeten op een zo hoog mogelijk niveau terugkomen in je online content om hogere positeis te kunnen bereiken in de zoekresultaten van Google.

Betere content / SEO

Wanneer jouw klantfocus op deze manier is aangescherpt, kun je content maken en terminologie gebruiken die beter is afgestemd op de oplossingen die jouw klanten zoeken. Wanneer je deze content gebruikt in jouw communicatie komt er een betere match tot stand tussen jouw aanbod en dat wat gezocht wordt in Google.

Betere branding

Koppeling van bepaalde thema's of zoekwoorden in je communicatie aan jouw (bedrijfs-) naam zorgt ervoor dat je publiek beter onthoudt wat je doet.

Betere integratie

Jouw sociale media kanalen worden samengesmeed: zoekwoorden vormen de rode draad in al je communicatie-uitingen. Consistent gebruik / herhaling van de belangrijkste zoekwoorden (en hashtags) integreert je communicatie in alle fases van de sales funnel. Je wordt herkenbaarder en gaat je beter onderscheiden van je concurrentie.

Betere conversie

Omdat je consequent in alle fases van je communicatie en met een scherpere focus in woord en daad vertelt wat je doet, kom je kundig(er) en betrouwbaar(der) over. Hiermee versterk je het vertrouwen dat jouw doelgroep nodig heeft om klant te worden.

Meer bezoek op je site

Dankzij de Google Ads campagne zorg je direct voor bezoek op je site! Dat kan natuurlijk al tot nieuwe klanten leiden. In ieder geval levert het inzicht op in het gedrag van je bezoekers en wat ze precies doen op je website.

Je hele marketing-aanpak komt langs!

...

Mijn klanten stellen echt heel veel vragen en ik heb een "truckload" aan informatie paraat waarmee je je SEO, website, content marketing en sociale media kunt verbeteren!

Tips & tricks

En last but not least... Als betalende klant krijg je ook inzicht hoe je met weinig moeite of geringe kosten grote stappen kunt maken. Waar hangt het laaghangende fruit voor jou?

 
  • ZOEKWOORDEN & ADS
  • €650,-
  • Inventarisatie vooraf op locatie
  • Zoekwoorden-onderzoek (Google Keyword Planner)
  • Google Ads campagne 
  • Gebruik de woorden die je klanten zoeken
  • NB: Google campagnebudget is niet inbegrepen!
  • Ja, ik ga nu mijn communicatie aanpakken !!