Ik ga graag in gesprek met ondernemers die iets in de wereld willen zetten, die hun bedrijf of organisatie (ook) als een instrument zien om een bijdrage te leveren aan de samenleving, maar nog wel zoeken op welke manier hun organisatie in de maatschappij verankerd kan worden. 

Betekenisvolle marketing

Vanaf het eerste moment dat ik kennis maakte met het vak marketing (1988) begreep ik het belang van de kernwaarde ervan: antwoord geven op de behoefte van de mens. Zoals ik het hier verwoord is dat direct al een veel bredere vertaling van het vak dan de gemiddelde marketeer je zal vertellen. Dit gaat veel verder dan "klantgericht" zijn en het best mogelijke product (of oplossing) leveren tegen de beste prijs. Dat is de traditionele interpretatie van de afgelopen decennia. De behoefte van de mens of zelfs de behoefe van de mensheid is veel breder en in de huidge tijd wordt glashelder dat ook daar perfecte antwoorden op gegeven moeten worden. Ik denk graag met je mee als je dit ook belangrijk vindt en jezelf en je bedrijf een rol wilt geven in de transitie die gaande is.

De weg naar MVO of sociaal ondernemerschap

Vooraf is niet aan te geven hoe lang de begeleiding duurt. Elke ondernemer volgt zijn eigen proces en zit in een andere fase. De intake is vrijblijvend. Als er een klik is, dan volgt ook een voorstel om een begeleiding te starten waarin de sociale positie en rol van de onderneming verhelderd wordt.

Waarom je dit zou willen?

  • Je wilt als ondernemer een bijdrage leveren die verder reikt dan goed werkgeverschap en goed koopmanschap
  • Je wilt de gerealiseede persoonlijke groei ook terugzien in de onderneming
  • Je wilt een vertaalslag van fundamentele kennis en inzichten over de maatschappelijke impact van ondernemingen of organisaties
  • Je wil zien hoe dit traject jouw onderneming aanzienlijk zal versterken en hoe dit op talloze plaatsen terugkeert in je communicatie
  • Je wilt een business coach die het hart op de juiste plaats heef en deze dienst als een belangrijk onderdeel ziet van zijn eigen maatschappelijke missie.

Locatie en planning

Locatie en planning in overleg. Begeleiding via Zoom, Skype of MS Teams is wel mogelijk, maar heeft niet de voorkeur.

Ja, ik ga nu een stap maken in sociaal ondernemerschap !!