Mailinstellingen

Er zijn geen aparte handleidingen voor de talloze programma-en gebruikscombinaties. De gevraagde gegevens zijn echter altijd hetzelfde. Gebruik de handleidingen om te weten in welke velden van je mailprogramma welke gegevens moeten worden ingevuld. De inloggegevens zijn reeds door ons verstrekt.

Handleiding voor Outlook Vista (Windows)

Handleiding voor Mail (Apple OS)

Als je weet welk versie van je besturingssysteem je gebruikt kun je ook zelf Googlen op bijvoorbeeld "mail instellen Outlook Windows (jouw versie…)” om een stappen-instructie te vinden die past bij jouw specifieke situatie. NB: Microsoft biedt zelf geen handleidingen meer aan voor versies die niet meer ondersteund worden, dus die zoekresultaten kun je direct overslaan.

Joomla CMS, K2-component

BlueGear heeft voor de gebruikers van het Joomla-CMS (versie 1.5, inmiddels wel flink verouderd!) en de K2-component twee snelstart-handleidingen gemaakt. Deze helpen je snel op weg om de eenvoudigste bewerkingen in Joomla en K2 te kunnen uitvoeren. Wanneer de K2-module in een webshop is geïntegreerd worden met het begrip "items" in feite de producten in je webshop aangeduid. 

Artikelen beheren (Joomla)

Items beheren (Joomla/K2/webshop)

Website overzetten van Joomla naar WordPress

Als je overweegt om jouw Joomla-website over te zetten (migreren) van Joomla naar WordPress, neem dan even contact op. We hebben ervaring met het ombouwen van websites van Joomla naar WordPress of van de blogomgeving WordPress.com naar een zelfstandige website met het CMS van WordPress.org.

Wiki

Er is ook een zeer uitgebreide (Engelstalige) wiki met algemene informatie en tutorials over het werken met Joomla.

Direct op weg met Joomla...

Bekijk evt. deze video’s, startend vanaf les 10:

 1. start met artikelen maken,
 2. maak dan een menu (waarbij je artikelen aan een menu-item vastmaakt)
 3. en voeg modules toe (blokken content op verschillende posities)
  • Sowieso niet bang zijn om iets stuk te maken.
  • Vergeet nier om regelmatig op te slaan (sessieduur is maar 15 minuten).
  • De contactpagina is een “component” dus aparte functionaliteit (aldaar gegevens invullen), kun je vervolgens als onderdeel van je menu opnemen (via Menu Manager): heb je alvast 1 menu-item ;-)
  • Joomla publiceert standaard elk artikel op de mainbody-positie (midden in de website), die wordt echter niet “zichtbaar”gemaakt aan de achterzijde, je moet weten dat-ie er is!